Göz İrritasyonu: Gözü tahriş fail maddelerle değinti kılmak, göz yanmasına neden mümkün. Bu maddeler arasında deterjan buharları, duman esrarı, makyaj ürünleri veya alerjenlere sunulan konaklamak üzere faktörler bulunabilir. Gözünüzü büsbütün yıkayarak check here ve irritan maddeden uzaklaşarak rahatlama esenlayabilirsiniz.
pak bir bezi antipatik suyla ıslatarak göz kapağı çevresine belli belirsiz masaj uygulayabilirsiniz. Soğuk ve ılık kompres yöntemi, göz yanması meydana getirdiği menfi etkiyi azaltabilir.
kez ve süt kuzusu şampuanıyla yan yana özellikle blefarit kaynaklı göz yanmasının önüne geçebilir ve etkilerini en aza indirebilirsiniz.
Göz yüzeyindeki dokunun aşırı büyümesi, pterjium olarak teşhismlanır. elan kolay seyreden pterjium vakalarında göz yanması, kuruluk ve pütürlü bir his oluşabilirken daha sonra seviye pterjiumlarda ise gözlerde lezyon meydana gelebilir.
Göz evetşarması, altta yatan nedene demetlı olarak nitelik ve kıvamda değişiklik gösterebilir. Çoğu dürüstıntı berrak, yeşil veya sarı renkte olacaktır, kıvamı ise sıvı, yapışkan, jel benzeri bir maddeye denli bileğteamülebilir.
Göz evetşarmasının kendisi ağır komplikasyonlar oluşturmaz. Alerji veya ilgisiz kazançnlığı kabil göz sulanması birşu denli yaygın nedeni gerçek bileğildir. Bununla bile temelı göz yaşarması nedenleri, görmeyi gözdağı eden komplikasyonlara neden mümkün. Örneğin, iyileştirme edilmediği takdirde kornea ülseri etkilenen gözde görme kaybına neden olabilir, orbital baskınülit ise anlayış enfeksiyonuna maksat açabilir.
Gözlerinizde çapak oluşumu var ise ılık kompres uygulayarak bunu giderebilirsiniz. Bir pamuğu kullanarak göz kapaklarınızı temizleyebilirsiniz.
Göz Enfeksiyonları: Bakteriyel yahut viral enfeksiyonlar, göz çevresinde kızarıklık, şdavranışlik ve yanma hissine neden olur.
Evcil hayvanlara, polenlere ve hatta toza karşı alerjik reaksiyonların belirtilerinden biri bile göz yanmasıdır. Alerjenler gittiğinde, tahriş de ortadan kalkacaktır. vesair zamanlarda, gözünüze makyaj parçaları birçokabilir ve bu da gözyaşı, göz yanması ve ötekiler üzere kuru göz semptomlarına yol açabilir. Kum kadar elan mehabetli tahriş edici maddeler, duyar gözlerde sürtünmeye neden oldukları muhtevain gözlere fiziksel olarak birlikte zarar verebilir.
Göz oturmuşğu: Gözlerin yeterince nemlenmemesi yerinde göz müessesğu oluşabilir. Bu perese, gözlerde yanma hissiyle alay malay kaşıntı, kızarıklık ve batma hissiyle de kendini gösterebilir.
Göz yanması yanında baş ağrısı ve halsizlik hissi ile görüldüğünde temelı önemli sistemik emraz karınin semptom olarak yorumlanabilir. Bu gibi durumlarda her ihtimale karşı başta göz doktoruna görünmekte fayda vardır.
Alerjisi olan kişiler gözlerde yanma yaşayabilir. Alerjinin türüne ve şiddetine göre bu perese olabildiğince mümkündür. ancak alerji belirtisi gösteren kişilerin doktorlara saksıvurarak alerji testi yaptırması gerekiyor.
Pembe göz yahut konjonktivit, konjonktiva adı maruz gözün şeffaf zarının enfekte olduğu veya iltihaplandığı bir durumdur.
şayet gözlerde yanma şiddetli oluyorsa evet da devamlılık taşıyorsa bir göz hekimine araştırma olarak gözde her hangi bir bozukluk ya da maraza olması ihtimalinin açıklıkştırılması esenlanabilmektedir.